Laat je pand stralen. Zorg voor professionele foto’s van het in- en exterieur!

Vastgoed fotografie is naast leuk om te doen, ook iedere keer een uitdaging. De objecten die ik fotografeer zijn statisch, maar de foto’s moeten maximale uitstraling en dynamiek hebben. 

Rekening houden met de omgeving, met de weersomstandigheden, het licht en met het karakter van 

zowel het interieur als het exterieur van het pand is essentieel.

Interieur fotografie

Ook interieurfotografie is een specialisme. De sfeer, de belichting, de kijkhoek, het perspectief, alles moet kloppen. Alleen op die manier kun je het vakwerk van het interieur in een gebouw goed vastleggen. Sfeervolle detailfoto’s afgewisseld met duidelijke overzichtsfoto’s maken het beeld compleet.

Exterieur fotografie

De foto moet, in mijn optiek, de belijning van het gebouw onderstrepen en de vormen goed uit laten komen. De bedoelingen van de architect moet je op de foto kunnen zien. Daarnaast moet de functie van het gebouw in de foto zichtbaar zijn. 

Ook het technische aspect van de foto is belangrijk. Evenwijdige lijnen van het pand moeten ook echt evenwijdig blijven. Rechte lijnen recht, en ronde vormen rond. Dat klinkt als een open deur, maar is dat in de praktijk toch vaak niet. 

Beeldenbank

Ik adviseer bedrijven om een beeldenbank aan te leggen met professionele foto’s voor alle communicatie-uitingen. Foto’s van het in- en exterieur van je pand horen zeker thuis is deze beeldenbank. Authentieke foto’s zijn altijd beter dan stockfoto’s. Ze passen bij de situatie, ze worden herkend en vallen daardoor beter op. Naast foto’s van het pand kun je de beeldenbank ook voorzien van profielfoto’s, productfoto’s en eventfoto’s.