Foto’s van ‘Power vrouwen’ Diede de Groot en Esther Vergeer

Esther Vergeer (41) was jarenlang de koningin van het rolstoeltennis. Nu is Diede de Groot (26) dat. In aanloop naar het ABN-AMRO Open (11-19 februari 2023), waar voor het eerst een rolstoeltennistoernooi voor vrouwen op het programma staat, komen de twee boegbeelden samen. Esther: “Ik denk dan af en toe: ik ben toch te vroeg gestopt.”

Zo begint het dubbelinterview in de 65e editie dat @Helden hield met Esther en Diede. Helden is al heel lang een sporttijdschrift dat ik erg graag lees. Helden is een klasse apart onder de sportbladen die in Nederland worden gemaakt.

Als fotograaf ben ik er trots op dat ik ook voor deze editie van Helden Magazine foto’s heb mogen maken. In het verleden heb ik meerdere topsporters voor mijn camera gehad. Ik fotografeer heel graag onze nationale (top)sporters. Zelfverzekerd en zelfbewust van hun kunnen, staan of zitten ze voor me. Zeker topsporters die al veel hebben meegemaakt, of een carrière die er opzit en zich inzetten voor nieuwe talenten die hun sport weer verder brengen op nationaal en internationaal niveau. Een feestje om met deze helden te werken.

Benieuwd naar het hele interview met deze twee toptennissters, of benieuwd naar andere interviews en foto’s in Helden nummer 65, klik dan op deze link:

https://www.helden.media/verhalen/diede-de-groot-en-esther-vergeer/

Esther en Diede, dank jullie wel voor deze samenwerking. Jullie zijn toppers!