Over mij

Mooi beeld creëren. Dat is wat ik elke dag doe. Kijk maar eens naar wat ik in beeld breng. Maar misschien ben je hier omdat je meer wil weten over de man áchter de camera. Ik – Rodney Kersten – ben sinds 1999 actief als fotograaf. Eigenlijk stond dat in de sterren geschreven, want ook mijn vader en grootvader waren fotograaf. Al kwam de passie voor fotografie bij mij pas later.

‘Pietje Bell’, zo luidde de schuilnaam waarmee mijn grootvader Gerrit in de oorlog deelnam aan het verzet. Bij toeval kreeg hij een camera in handen en begon hij foto’s te maken. Voor mij geldt hij als rolmodel. Na de oorlog bleef hij de camera trouw en opende een fotozaak in Amersfoort onder de naam ‘Foto Bell’. Die zaak ging in 1972 over naar mijn vader en nu hanteer ik, als derde generatie, de camera. Niet meer onder die naam, maar nog wel in Amersfoort.

Aan fotografie geef ik mijn eigen invulling. Daarin kies ik mijn eigen pad en hou ik wel van een uitdaging. Ik bekeek de wereld al eens vanaf de top van de Mont Blanc en de Kilimanjaro. Ook met een camera in handen schuw ik uitdagingen niet. Zowel in het perfecte plaatje van de sporter in beweging, als in de schoonheid van een onbeweeglijk gebouw vind ik die uitdaging. Maar ook voor een goed zakelijk portret neem ik graag de tijd, want het beste beeld heb je niet zomaar gemaakt.

Sinds mijn grootvader 75 jaar geleden begon, is fotografie enorm veranderd. Er is zoveel meer mogelijk met licht, kleur, bewerking, diepte en scherpte. Mooi beeld is meer dan ooit mogelijk en dat biedt zoveel meerwaarde. Een goed zakelijk portret of je bedrijf of product in beeld. Alles wordt béter met professioneel en krachtig beeld. Met die vaste overtuiging neem ik de camera ter hand en fotografeer ik mensen, gebouwen en events. Ik breng stilstand tot leven en schoonheid in beeld.