FrieslandCampina werkt samen met Rodney Photography.

Campina is misschien wel Nederlands bekendste zuivelmerk en maakt onderdeel uit van de boerencoöperatie FrieslandCampina. FrieslandCampina levert wereldwijd consumentenproducten, zoals melk, yoghurt, kaas, kindervoeding en desserts, producten voor de professionele markt, waaronder room- en boterproducten, ingrediënten en halffabricaten voor producenten van kindervoeding, de voedingsmiddelenindustrie en de farmaceutische sector. Zo geeft de website van de zuivelproducent aan. 

Met regelmaat verzorgt Rodney Photography foto’s voor FrieslandCampina. Carien de Bas – van Middelaar is Marketing Manager Partnerships Sports & Nature bij Campina en heeft hele goede ervaringen met de beelden die Rodney maakt op het gebied van Sport en Natuur. ‘Rodney voelt heel goed aan waar wij naar op zoek zijn. En dat werkt heel plezierig’ geeft Carien aan, zo aan het begin van een plezierig interview.

Sport, natuur en melkveehouders

‘Het contact met Rodney is eigenlijk vanuit de sport ontstaan’ begint Carien. ‘We hebben elkaar ontmoet op het hockeyveld, waar onze kinderen hockeyen. Ik kende zijn werk al wel vanuit het verleden. Dus via de sport en de foto’s die Rodney daar maakte, raakten we met elkaar in contact. De link met mijn werk als sportmarketeer was daarom al snel gelegd. Op zijn initiatief is Rodney een paar opdrachten voor FrieslandCampina gaan doen. Dat is al met al nu zo’n 4 of 5 jaar geleden. En tot grote tevredenheid, want Rodney maakt regelmatig mooie foto’s voor ons’.

Sport is een belangrijk onderdeel van de opdrachten die Rodney Photography voor FrieslandCampina mag doen. ‘Maar ook de natuur, onze melkveehouders en boswachters met koeien zijn door Rodney vastgelegd’ vervolgt Carien. ‘Ik weet dat Rodney door zijn werk voor het AD heel veel ervaring heeft met het fotograferen van sporters. Het is mooi om te zien hoe hij werkt met onze eigen sportambassadeurs. Denk dan bijvoorbeeld aan Epke Zonderland en Sven Kramer.’ geeft Carien aan. ‘Hij maakt prachtige foto’s van deze topsporters. Het is belangrijk’ benadrukt Carien ‘om het vertrouwen van deze topsporters te winnen. Om ze op hun gemak te stellen. Rodney krijgt dat steeds weer voor elkaar. Dit draagt enorm bij aan het goede resultaat van de foto’s van Rodney’.

De man achter de camera

Een goede foto begint bij de capaciteit en de professionaliteit van de fotograaf. Daarover zijn we het helemaal eens. Maar wat kenmerkt het werk van Rodney? Carien antwoord overtuigend: ‘Rodney is een rustige persoonlijkheid. Hij is aandachtig en luistert goed naar wat wij met een foto voor ogen hebben, en hij vraagt ook door waar dat nodig is. Doortastend en zeer professioneel’.

‘Rodney’ zo vervolgd Carien ‘weet heel goed hoe hij het beeld wil hebben. Ik vind dat heel knap, want het zijn regelmatig stressvolle situaties waarin hij terecht komt. Geen situatie is hetzelfde. In alles wat Rodney doet heeft hij het eindresultaat voor ogen en werkt daarnaartoe. Op een hele rustige manier weet hij iedereen op zijn gemak te stellen en te coachen naar de juiste houding voor dé perfecte foto. Ik vind dat voornamelijk heel typerend aan Rodney’.

‘Ik kan me een opdracht herinneren’ zegt Carien ‘waarbij de bedoeling was een melkveehouder te portretteren, en waar Rodney echt met een wereldfoto terugkwam. Alles klopte aan de hele setting die Rodney zelf had gecreëerd. Deze foto was zo treffend dat we die vandaag de dag nog regelmatig gebruiken. 

FrieslandCampina werkt alleen maar met externe fotografen. ‘Dat houdt ons het meest flexibel in wie we inzetten’ aldus Carien. ‘We werken veel met reclamebureaus die ook weer hun eigen fotografen hebben. Het was dus voor Rodney geen vanzelfsprekendheid dat hij voor ons zou gaan werken. Maar door zijn kwaliteit als vakfotograaf en zijn overtuiging tijdens een presentatie voor het hele marketingteam van FrieslandCampina, heeft Rodney zijn plaats wel veroverd en werken we als hele marketingteam graag met hem samen’.

Toekomst

FrieslandCampina levert zelf hoogwaardige producten aan haar gebruikers. ‘We gaan voor absolute topkwaliteit. Dus verwachten we van onze leveranciers niets minder dan dat. Dat geldt voor alle leveranciers. Rodney levert als fotograaf die hoogwaardige producten aan ons. In zijn foto’s. En dat is voor ons het belangrijkste om met Rodney Photography te blijven werken in de toekomst’ concludeert een tevreden Marketing Manager Partnerships Sports & Nature van FrieslandCampina.