Herinneringen blijven altijd, zeker als ze waardig en met liefde worden vastgelegd.

Het zal niet de eerste gedachten zijn na het overlijden van een dierbare. Het vastleggen van de uitvaart. Er moet namelijk heel veel geregeld worden. Toch is het ook goed om te bepalen of de uitvaart en daarmee de herinneringen aan het afscheid van de overledene gefotografeerd moet worden. Foto’s van de uitvaart bieden troost en kunnen daardoor helpen bij het rouwproces.

Gedurende een mensenleven worden er ontelbare foto’s gemaakt. Dat begint al bij de geboorte, maar denk ook aan verjaardagen, vakanties, diploma-uitreikingen en bruiloften. Stuk voor stuk waardevolle momenten die alle fases van het leven markeren. Mooi om terug te kijken en herinneringen over op te halen. Persoonlijke momenten, feestelijke aangelegenheden of familiebijeenkomsten die allemaal een eigen emotie losmaken. Een beeld zegt dan vaak meer dan woorden.

Daarom is het goed om na te denken om het einde van het leven van een dierbare op beeld vast te leggen. Juist omdat er bij een afscheid zoveel warmte en liefde is. Foto’s om later terug te kunnen kijken. Terug te denken, herinneringen op te halen en momenten om te koesteren en steun bij te zoeken. Een dag vol emoties die waardevol wordt vastgelegd in integere foto’s. Als professioneel afscheidsfotograaf leg ik alle waardevolle en mooie momenten van een uitvaart vast. Uiteraard net zo uitgebreid als gewenst is. Gepast en met alle respect voor de overledene, de familie en vrienden. Een liefdevolle blik of traan, maar ook die mooie glimlach bij de gedachte aan de overledene. 

Met veel liefde en plezier voor mijn vak werk ik samen met Linda van Alfen. Deze vakvrouw begeleidt, adviseert, draagt ideeën aan en denkt mee wanneer een dierbare overleden is, met aandacht vanuit het hart”.

Samen met Linda en de familie van Romy mocht ik de uitvaartdienst van deze jonge vrouw fotograferen. Het werd een mooie en bloemrijke uitvaart die grote indruk op mij heeft gemaakt. Afscheid hoort bij het leven net als alle herinneringen die zijn opgebouwd. Voor mij een eer om het vertrouwen van de familie te krijgen en de afscheidsherinneringen vast te mogen leggen.