Mijn vader was een tovenaar in de donkere kamer

‘Ik ben Rodney Kersten, fotograaf. Al 22 jaar mag ik dit prachtige vak beoefenen. Mijn opa begon met een fotozaak. Nee, vier fotozaken in Amersfoort en mijn vader heeft die later overgenomen. Ik liep daar als klein jongetje al doorheen en zo ben ik daarin opgegroeid’. 

‘Mijn vader was een tovenaar in de donkere kamer. Ik vond dat altijd fantastisch interessant. Dan stond hij bij die vergroter en die baden. Te tikken met z’n tong om te timen hoeveel licht een negatief moet hebben. Ik vond dat echt magisch’.

‘Na mijn studie bedrijfskunde kwam ik in de zaak en ik ging doen wat ik echt supertof vind. Fotograaf zijn maakt dat ik heel druk ben. Maar ook veel thuiswerk. Een heerlijke combinatie. Ik ben heel blij dat ik mijn carrière op deze manier kan inrichten. Dat ik iedere dag mijn bestaan kan opbouwen in het vak van de fotografie’.

‘Het mooie van mijn vak is dat het heel divers is. Ik kom met zoveel verschillende type mensen in aanraking. Dat heeft me zoveel moois gebracht. Zoveel mooie momenten. Als ik door mijn archief loop bijvoorbeeld, dan herbeleef ik dat ook wel weer’.

Het hele proces van de fotografie, en dat daar uiteindelijk zo’n fantastisch beeld uitkomt dat vind ik echt te gek. Fotografie is mijn leven. Dat is wat ik 100% wil doen. Als ik iets anders zou moeten doen dat bestaat eigenlijk niet’. 

‘Ik heb echt het mooiste beroep ter wereld en ik hoop nog lang prachtige beelden te maken van fantastische mensen en geweldige objecten’.