Rodney Photography maakt krachtige foto’s voor het Jubileumboek van Stichting BOEi


Het boek KIJK! is een bloemlezing over het vak van herbestemmen, met voorbeelden uit alle typen erfgoed. Onder de 28 uitgelichte projecten is aandacht voor de iconische Blokhuispoortgevangenis in Leeuwarden (nu een cultureel stadshart), het Zuiderziekenhuis in Rotterdam (straks een gymnasium en woningen) en het kwekerijcomplex Veelzorg in Hillegom (museum en woningen). 

Gemeenschappelijke deler van de projecten is de maatschappelijke herbestemming, die bijdroeg aan een mooier Nederland.

Het boek KIJK! maakt de ontwikkeling van vele herbestemmingen in Nederland zichtbaar aan de hand van honderden foto’s en tientallen interviews met opiniemakers uit het veld.

Rodney Photography heeft meerdere foto’s gemaakt van de verschillende projecten die in het boek worden beschreven. De kracht van dit jubileumboek van de Stichting BOEi wordt mede bepaalt door de foto’s. Krachtige en kleurrijke beelden die duidelijk aangeven hoe de herbestemming van de projecten zijn uitgevoerd.

Wat houdt herbestemming eigenlijk in?

Herbestemming betekent dat een bestaand pand een andere functie krijgt. Zo komt het niet leeg te staan en het wordt niet gesloopt; het krijgt een tweede leven. Maatschappelijke en economische ontwikkelingen leiden de laatste jaren vaker tot leegstand van vastgoed, waaronder ook monumentale gebouwen.

Arno Boon, directeur van de stichting BOEi: “Halverwege de jaren 90 was een leegstaande fabriek nog gewoon een leegstaande fabriek; tegenwoordig ziet iedereen de potentie van industrieel erfgoed. Dit boek laat zien dat alle gebouwen die we nodig hebben, er feitelijk al staan. Naast de prachtige foto’s komen initiatiefnemers en pioniers in herbestemming aan het woord, die allen handelen volgens het devies ‘begint eer je bezint’.” (bron website stichting BOEi)

Wil je het jubileumboek ‘Kijk’ bestellen en genieten van de mooie foto’s van o.a. Rodney Photography klik dan op deze link: https://www.boei.nl/kijk/