SRO maakt al jaren met plezier gebruik van de diensten van Rodney Photography

SRO is al jaren een tevreden opdrachtgever van Rodney Photography.

SRO beheert, onderhoudt en exploiteert gemeentelijk vastgoed, zoals zwembaden, sporthallen, multifunctionele accommodaties (MFA’s), rioolgemalen en monumenten. Daarnaast hebben zij eigen vakleerkrachten en buurtsportcoaches waarmee zij mensen in beweging brengen en laten sporten.

SRO zet al meer dan 25 jaar haar kennis en expertise in en is inmiddels de full-service vastgoedpartner voor gemeenten. Een organisatie met serieuze aandacht voor mens en maatschappij. Eén van de 500 betrokken werknemers is Tara Pauli. Vanuit haar functie heeft ze regelmatig contact met Rodney.

We zitten in de ruime kantine van SRO in Amersfoort en drinken een kop koffie samen. We starten ons interview met de vraag wie is Tara en wat is haar rol binnen SRO:

‘Ik ben corporate communicatieadviseur binnen SRO’ begint Tara. ‘Daarmee verantwoordelijk voor de zakelijke communicatie. Ik kom vanuit een journalistieke achtergrond en heb daarna lang in de creatieve sector gewerkt. Met de keuze voor SRO wilde ik graag meer de maatschappelijke kant van het vak op. Ondertussen werk ik hier sinds begin 2019 en met veel plezier’.

‘Ik moest wel wennen aan het verschil tussen de commerciële en maatschappelijke wereld’, vult Tara aan. ‘Er is in een langere adem nodig om het doel te bereiken. Dat blijft wel een uitdaging. Maar als eenmaal het gestelde doel is bereikt, is dat voor mij ook veel waardevoller.’

SRO heeft drie pijlers: beheer en onderhoud, exploitatie en sportstimulering. Waar ligt volgens Tara de kracht van SRO? ‘Voor mij is het juist de combinatie tussen deze drie. We zijn, en daar ben ik echt van overtuigd, de enige partij die op deze manier in de markt staat waarbij wij onze diensten ook in joint venture verband aanbieden. We werken inmiddels met 8 gemeenten samen, waarvan met vier binnen deze publiek-publieke samenwerking.’

We leggen de link naar Rodney Photography. Hoe is de samenwerking ontstaan? Of bestond deze al voor de komst van Tara naar SRO?

‘De samenwerking was er al’, reageert Tara. ‘Het contact is voor mijn komst tot stand gekomen via onze buurtsportcoaches. Rodney kwam regelmatig bij activiteiten van SRO om foto’s te maken. Na mijn komst was ik voor corporate op zoek naar een fotograaf. Ik heb werk van Rodney gezien en zijn stijl sprak me zeer aan. Voor onze corporate communicatie heb ik contact met hem gezocht. Zo zijn we onze verdere samenwerking gestart en is Rodney onze fotograaf voor projecten, losse publicaties en campagnes’.

‘Wat voor mij belangrijk is een herkenbare en consistente lijn in de beelden die we gebruiken bij SRO. En Rodney levert die keer op keer. Het begon met een paar losse publicaties. Daarna heeft hij ook portretten gemaakt van collega’s. Daarin viel mij de dynamiek tussen Rodney en mijn collega’s op. Niemand vindt het echt leuk om voor een camera te staan’ lacht Tara, ‘op hooguit een enkeling na. Rodney weet echter iedereen snel op zijn gemak te stellen, en dat zie je echt terug in de foto’s die hij levert. Van meerdere collega’s kreeg ik te horen dat ze eindelijk eens leuk op de foto staan. En groter compliment kun je als fotograaf niet krijgen denk ik’.

‘Recent zijn we gestart met een arbeidsmarktcampagne. Hiervoor gaan negen collega’s aan de slag als ambassadeur. Van hen is recent een kort filmpje gemaakt waarbij Rodney ook aanwezig was en foto’s heeft gemaakt van de collega’s en hun werkzaamheden. Ook die beelden gaan in de beeldbank van SRO en zetten we straks in voor de arbeidsmarktcampagne’.

Tara vervolgt. ‘Een kwalitatieve beeldbank is belangrijk voor ons. Zonder goede en actuele foto’s is het lastig de juiste beelden bij de juiste content te voegen. We maken nu een grote slag door onze beeldbank te optimaliseren met vele foto’s die door Rodney zijn gemaakt.’

‘Het is fijn samenwerken met Rodney. Hij is flexibel, denkt mee en is heel benaderbaar. Dat zie je dan ook weer terug in zijn foto’s. Mensen voelen zich op hun gemak voor de camera maar ook in de samenwerking. Plezierig voor ons is dat hij goed is in veel verschillende soorten foto’s. Van campagnes tot publicaties waarin bijvoorbeeld licht weer een hele andere rol speelt. Portret- of sfeerfoto’s: de compositie en de belichting klopt. Rodney is allround inzetbaar en je weet vooraf dat je een professionele en goede foto geleverd krijgt. Veel meer kan ik eigenlijk niet wensen’.