Vergelijk je website met de etalage van een winkel

Je wilt laten zien wie je bent en wat je doet. In één oogopslag duidelijk maken wat je te bieden hebt. Je diensten en/of producten, je medewerkers of jezelf. Voor dat ‘opvallen’ is meer nodig dan tekst alleen. Met beeld erbij laat je letterlijk aan je bezoekers zien wat je als bedrijf te bieden hebt. Op een goede website mag eigen beeld dan ook niet ontbreken.

Je website valt het meest op als deze authentiek en interessant is. Dat vraagt om originele en eigen professionele beelden, die in overeenstemming zijn met de identiteit van je bedrijf. Als fotograaf kijk ik ook naar je bedrijf, de bedrijfsvoering en bepaal met jou of hetgeen ik in beeld breng, klopt met jouw werkwijze. Een mooie foto maken is belangrijk, maar als het niet overeenkomt met het beeld van jouw bedrijf, dan gaat dat vragen oproepen bij de doelgroep. 

Kleur heeft grote invloed op een beeld. Kies je voor kleur of voor zwart-wit? Of voor een combinatie? Kleur roept altijd een eigen emotie op. Door foto’s in zwart-wit om te zetten, creëren we een rustiger beeld. Omdat we gewend zijn om in kleur te zien, trekt een foto in zwart-wit direct de aandacht. Het is belangrijk goed vooraf te bepalen welke foto’s het geschiktst zijn voor jouw website. Natuurlijk nemen we daar goed de tijd voor.

Beelden zijn een onmisbaar onderdeel van jouw website. Mijn advies, gebruik eigen foto’s. Stockfoto’s zijn niet authentiek genoeg. Maak beelden persoonlijk en overtuig jouw bezoekers van de mogelijkheden. Zorg voor een mooie variatie aan beelden. Wissel regelmatig en blijf verrassen. Hou daarbij die ‘winkeletalage’ in gedachten. Bezoekers moeten en stilstaan, kijken en handelen. 

Laten we samen kijken hoe we jouw beelden kunnen verbeteren, een beeldenbank opbouwen en jouw bezoekers kunnen blijven verrassen. Neem gerust contact op.