‘Sportfotografie! Het perfect vastleggen van dát ene moment’

Sport is beleving, emotie, betrokkenheid en inzet. Alles geven op het juiste moment. Het leveren van die topprestatie waar je zo lang voor hebt getraind. Sport boeit altijd. In bewegende, maar zeker ook in niet bewegende beelden. Als fotograaf heb ik me gespecialiseerd in sportfotografie. Waarom? Omdat ik zelf gek ben van sport en het geweldig vindt om precies dat ene moment van die sporter en de prestatie vast te leggen. Die split-second, met exact de juiste instellingen het moment vastleggen. Met een trotse sporter als resultaat. Mooier wordt het voor mij als fotograaf niet.

Sportfotografie gaat al generaties terug in mijn familie. In de periode van ‘Foto Bell’ (https://www.rodneyphotography.com/toen-opa-begon-waren-de-fotos-nog-in-zwart-wit/ en https://www.rodneyphotography.com/ronald-kersten-fotograaf-van-analoog-naar-digitaal/) stonden mijn opa en vader ieder weekend langs vele verschillende sportvelden om voor de Amersfoortse Courant en later het Algemeen Dagblad sportfoto’s te maken. Meer dan regelmatig werd er toen gevraagd door de sporter of ze de foto uit de krant mochten hebben. Wat mij betreft een groot compliment voor de fotograaf.

Zelf sta ik ook ieder weekend wel langs de sportvelden om voor het Algemeen Dagblad sportfoto’s te maken. Sportwedstrijden en sporters fotograferen is iedere keer weer anders. Fotografie is al maatwerk, maar sportfotografie overtreft dat iedere keer weer. Naast mijn opdrachten van het AD staan mijn sportfoto’s ook regelmatig in het sportblad Helden. Helden Magazine is voor mij het toonaangevende sportblad in Nederland. Prachtige sportverhalen voorzien van indrukwekkende beelden. Voor mij een eer en een groot genoegen om daar mijn sportfoto’s in te zien staan.

Organiseer jij als bedrijf of als sportvereniging een sportevenement en wil je deze vastgelegd hebben? Ik verzorg met heel veel plezier de beelden die ervoor zorgen dat alle bewegingen van die dag nooit meer stilstaan. Neem eens contact met me op, dan bespreken we alle mogelijkheden om jouw sportevenement tot een groot succes te maken.